Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden aan de Terra Nova

4-10-2017

Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden bedenken samen oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 'Mijn dochter (10) bedacht, met twee mannen die ze niet kent,

In Ede deelden 2200 kinderen hun droom met welzijnsorganisatie Malkander. Daar zaten ook samenlevingskwesties bij. Op de Dag van de Democratie, lieten we 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden deze kwesties bespreken, én we gingen op zoek naar oplossingen. 'Mijn dochter (10) bedacht, met twee mannen die ze niet kent, zomaar een manier van samenleven waar ze allemaal achter staan - bijzonder'. Met dank aan de Jongerenraad EdeLeny OosterbaanMarije OosterbaanGemeente EdeMalkander 'Deel je Droom' en natuurlijk alle spelers!

Over de auteurZoekt expertise op het gebied van:
Business Model
Distribution
Manufacturing
UI/UX
Prototyping

Word gevolgd door:
Fleur Leloup
Jos Hardeman
otto freijser
Edwin van Enck


Terug naar vorige pagina

Lisa Hu

Als 'social designer' ontwerp oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds mijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2014 heb ik verschillende projecten opgezet en gerealiseerd, door te ontwerpen sámen met de mensen om wie het gaat. Ik denk dat dit cruciaal is voor langetermijns draagvlak voor innovatie. Dit breng ik in de praktijk met mijn pas opgerichte stichting voor democratisch design, door het prijswinnende dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij uit te rollen met en voor scholen in heel Nederland.

info@lisahu.nl
facebook.com/terranovaminimaatschappij en terra-nova.nl

Terra Nova Minimaatschappij, maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar

Door Lisa Hu
Design Academy Eindhoven
Categorieën: Educatie | Smart City & Living

Met wie deel je je vis? Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn gestrand? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij maken spelers samen de wereld waarin ze zelf zouden willen wonen. De grote uitdagingen van de samenleving komen met dit materiaal tot leven en stellen je moreel kompas op de proef. Kinderen verkennen hun eigen mening en die van de ander. Volwassenen zien sociale vraagstukken en basiswaarden in nieuw licht: zelfs een PVV’er, D66’er en PvdA’er kwamen eruit.